joi, 28 noiembrie 2013

Ce inseamna de fapt calatorii low-cost?

Auzim în jurul nostru mereu bilete de avion low-cost, low-cost. Dar de ce sunt așa ieftine și ce înseamnă acest lucru?

În primul rând confort: nu există clasa 1, locurile sunt mai mici și ai mai puțin spațiu  între ele. Dacă stăm bine și ne gândim, călătoriile cu avionul nu durează foarte mult, așadar nu pierdem mare lucru raportat la diferența de preț.

Tot din zona ”confort” ne mai legăm de servicii: nu primești băuturi gratis, nu mâncare. Să fim seroși, ați mâncat sau băut vreodată în avion? Chestiile alea mici și fără gust? Nu pierdeți mare lucru. Dacă știi să mănânci un sendviș înainte nu ai probleme. În plus, de câte ori nu am cumpărat mâncare/băutură și am servit în avion. Nu îți spune nimeni, nimic.

Mai există și alte diferențe pe care poate consumatorul nu le observă. Pornirea unui avion costă foarte mult. De aceea companiile low-cost programează călătoriile de așa natura ca de la o cursă la alta avionul să nu mai fie oprit. Se face alimentarea și curățenia foarte repede de la o cursă la alta.

De asemenea, majoritatea companiilor au contracte încheiate cu aeroporturile mai mici, unde nu sunt taxele așa de mari. Poate un bilet de autobuz mai scump până în oraș dar nu ar fi altă diferență.

În concluzie? Dacă ai bani fără număr, atunci alege ce vrei. Dar dacă ești isteț, călătorește low-cost, diferența nu e mare și te poți bucura cu bănuții în plus în orașele pe care le vizitezi.

Să călătoriți sigur și să vă bucurați de city-breakuri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu